Skip to main content

Op pad met een Gravelfiets

Een uitdagende fietsvakantie?

EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN

Heerlijk weg op de Gravelfiets

Gravelbikes geven ongekende mogelijkheden op alle eilanden. Daar waar de geasfalteerde weg ophoudt gaat het off-road avontuur dus gewoon door.

30+

Uitdagende Routes

18

Unieke reizen

100+

Tevreden klanten

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Wat kun je verwachten?

De gravelfietsen zijn stevig in opkomst, omdat gebieden die anders onbereikbaar waren, zich nu openen. Vooral op Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife merk je dat de gevarieerde natuur ook op de gravelbike ontdekt kan worden.

Ik wil op vakantie

Bekijk alle gravelfiets reizen

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Gravelfietsen op de Canarische eilanden?

De gravelfiets is booming! Naast on road geeft het ook off road vele mogelijkheden. Een aantal eilanden is ideaal voor de gravelfiets. Er zijn geschikte paden met geschikte ondergronden. Op andere eilanden wordt gravelfietsen nog ontdekt en moeten nog geschikte routes ontwikkeld worden. Ideale gravelfiets eilanden zijn Tenerife, Gran Canaria en ook wel La Palma. Meer daarover lees je hieronder.

Gravelfietsen op Tenerife

Het vulkanische gesteente en de ruwe berghellingen maken het moeilijk om goede paden voor gravelfietsers te vinden. Het voordeel van Tenerife is dat een groot deel van het eiland op hoogte is en er dus voldoende vegetatie is die de ondergrond wat zachter en begaanbaar maken voor de gravelfiets. Toch is het nog goed opletten! Zo is het El Teide nationaal park verboden voor enig voertuig op twee wielen. Bovendien zijn er vele paden die gevarieerde ondergronden hebben. Zo zijn er vele wel geschikt voor de MTB, maar niet voor de gravelfiets. Tenzij je zeer avontuurlijk bent ingesteld, zouden wij je nu aanraden om een begeleide gravelfiets tour te doen op Tenerife.

Gravelfietsen op Gran Canaria

Gran Canaria kent een groot aantal fietsroutes voor de gravel bike, van de kust tot de top van het eiland. Met de gravelfiets kun je hier het eiland rond. Er zijn legio geschikte onverharde paden die een mooie aanvulling zijn op de kleine geasfalteerde binnenwegen, waar je je met een gravelfiets wellicht net wat zekerder voelt dan met een racefiets.

Gravelfietsen op Lanzarote

Sporteiland Lanzarote bruist van de fietsers en heeft het allemaal. Gravel bikes zijn hier nu al te verkrijgen en de routes worden steeds verder uitgebreid. Wil je fietsen langs de kust, tussen de vulkanen of in de bergen met wat serieuze hoogtemeters of toch een easy going? Met de gravel bike kan dat. Van het mooie noorden met de geweldige uitzichten, tot het uiterste zuiden. En vergeet het autoloze eilandje La Graciosa niet! De zanderige wegen van La Graciosa kun je het beste met de gravelfiets verkennen. Onderweg pauzeer je voor je eigen meegebrachte lunch bij een mooi wit strand met diepblauwe zee.

Gravelfietsen op Fuerteventura

Als je van gravelfietsen houdt op zanderige off roads in een droge woestijnachtig desolate omgeving, dan is Fuerteventura jouw eiland. in het midden en zuiden van het eiland vind je schitterende en imposante bergwegen om te beklimmen. Ervaar de luxe van de keuze met je gravelfiets. Heb je zin in landelijke off road of in een gladde goed geasfalteerde weg?

Gravelfietsen La Palma

Op het ruige La Palma zijn gravelfietsen vooral handig op de geasfalteerde bergwegen. Ze geven een net iets veiliger gevoel, vooral bij het afdalen. De wegen zijn niet altijd even schoon. Zoals een fietser tegen me zei: “af en toe moeten we gewoon de bezem achter de fiets hangen”.

Gravelfietsen op La Gomera

Gravelfietsen kennen ze niet op La Gomera. De wegen zijn er goed genoeg voor een racefiets. En in het binnenland zijn de paden vooral geschikt voor mountainbikes.

Gravelfietsen op El Hierro

Gravelfietsen kennen ze op El Hierro niet.