Skip to main content

Fietsvakantie
Fuerteventura?

Klaar voor de fietsvakantie van je leven?

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Georganiseerde fietsvakantie in Fuerteventura?

Vind hier de fietsvakantie die bij je past. Recreatief en sportief op een E-bike, mountainbike, racefiets of gravelbike. Vanuit een verblijfplaats of meerdere. Staat jouw reis er nét niet bij. Laat het ons weten.

Reizen bekijken

Bekijk alle reizen naar Fuerteventura

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Waarom fietsen op Fuerteventura?

Op de fiets in het decor van ontelbare vulkanen, zandduinen, desolate ruige natuurgebieden, hoge kliffen langs de kust, kleine slaperige dorpjes. Sinds 2009 is dit Spaanse Canarische eiland met recht benoemd tot UNESCO-biosfeerreservaat. Daarbij opgeteld de eindeloze witte zandstranden met lichtblauwe heldere zee, ‘de Caribbean van Europa’. Dan heb je het totaalplaatje wel te pakken van deze bijzondere fietsvakantie op Fuerteventura.

Ideaal fietsweer

Fietsen op Fuerteventura is het hele jaar door een goed idee. Veel zon, regen valt er sporadisch, van gemiddeld 19 graden in januari tot 25 graden in augustus. Meestal waait er een flinke wind die de naam van het eiland eer aan doet ‘fuerte ventura’.

Uitdagend voor ieder niveau

Fuerteventura is met z’n 160 km bijna twee keer zo lang als Lanzarote. Van Corralejo in het noorden tot aan Morro Jable in het zuiden vind je mooie brede geasfalteerde wegen. Dit Canarische eiland heeft in het noorden een glooiend landschap. Verder naar het zuiden wordt het landschap bepaald door een aantal gebergtes bij Betancuria, El Cardon en Jardía. Er is een mooi netwerk van zowel verharde als ook onverharde wegen. Ideaal voor lange tochten op je racefiets, gravelbike en MTB.

Vakantievibes na het fietsen

Bijzonder op Fuerteventura zijn de surfspots waar je leuke terrasjes en restaurantjes vindt. Massatoerisme is hier nauwelijks. Overnachten kun je in traditionele finca’s, boutique hotelletjes en ook in een all inclusive sporthotel compleet met zwembad en wellness. Na je rit een heerlijke massage, verse vis, Spaanse tapas. Probeer ook eens de typisch Canarische gerookte gegrilde geitenkaas met mojo en de gezouten pepers ‘Pimientos padron’.

Zoveel moois lekker dichtbij

Het zonovergoten fietsvriendelijke Fuerteventura is een ideale bestemming voor je fietsvakantie of fietstraining met Spaans Caribbean vibes. En dat op een kleine 4 en een half uur vliegen binnen Europa. Vanuit onder andere Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en Keulen vlieg je direct op het warme Fuerteventura met Easyjet, Tui fly, Ryanair en Condor.