Skip to main content

Fietsvakantie
Tenerife?

Klaar voor de fietsvakantie van je leven?

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Georganiseerde fietsvakantie in Tenerife?

Vind hier de fietsvakantie die bij je past. Recreatief en sportief op een E-bike, mountainbike, racefiets of gravelbike. Vanuit een verblijfplaats of meerdere. Staat jouw reis er nét niet bij. Laat het ons weten.

Reizen bekijken

Bekijk alle reizen naar Tenerife

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Waarom fietsen op Tenerife?

Met El Teide toornt Tenerife indrukwekkend 3700 meter boven de zeespiegel uit. Je kunt natuurlijk niet tot de top van de Teide fietsen, maar wel tot op 2200 meter hoogte in het bijzondere natuurpark de Cañadas del Teide. En er is nog meer!  Het Teno gebergte in het noordwesten en het Anagaga gebergte in het oosten horen beslist ook op jouw bucketlist te staan bij een fietsreis naar Tenerife.

Ideaal fietsweer

Op subtropisch Tenerife vind je altijd het weer van jouw voorkeur. In het noorden en oosten is het iets koeler en ook op grotere hoogte vindt je verkoeling. Zo weet je precies waar je moet zijn als je van warmere oorden houdt. Tenerife is het hele jaar door perfect voor een fietsvakantie of fietstraining, en vooral in de maanden dat het in Nederland niet meer aangenaam is. Ideaal dus als je even genoeg hebt van herfstbuien, natte koude winters en kwakkelige lentes. ¡Hola Tenerife!

Uitdagend voor ieder niveau

Het veelzijdige Tenerife lijkt wel gemaakt voor fietsers. een goed netwerk en mooie brede rustige wegen, door bossen en lavavelden, langs ruige kusten met diepblauwe zee. Wielrenners en mountainbikers kiezen Tenerife voor hoogtetraining. Fietsliefhebbers die een eiland graag op de fiets verkennen zullen een heel ander, mooier en rustiger Tenerife ontdekken dan in de welbekende kustplaatsen.

Vakantievibes na het fietsen

Natuurlijk vind je vol op vakantievibes op Tenerife. Naast zon zee en strand, zijn er gezellige bergdopjes met een heel andere sfeer. Wijngaarden brengen de lekkerste wijnen voort, en de smakelijke Spaanse keuken staat bekend om de overheerlijke tapas en verse vis van de gril. Zo bereid je je zelf weer voor op de rit van de volgende dag.

Zoveel moois lekker dichtbij

Er gingen je al heel wat fietsliefhebbers voor op het subtropische Tenerife. Nu is het jouw tijd!  En je bent er zo. Er zijn uitstekende vliegverbindingen met deze mooie fietsbestemming. Vele directe vluchten brengen je in 4 uurtjes naar aangename zonnige oorden. Vanaf Amsterdam (Transavia, Easyjet, Vueling), Brussel (Ryanair, Transavia Tui fly), Düsseldorf (Condor, Eurowings, Corendon), Keulen (Ryanair, Freebird) en meer.