E-bike trektocht
in Lanzarote

E-bike

Lanzarote

€895,-

Reserveren

SAMENVATTING

 • 8 dagen
 • Trektocht met eigen bagagevervoer
 • 6 dagen huur E-bike
 • 6 GPS dagetappes

HOOGTEPUNTEN

 • Timanfaya vulkaanpark
 • Surfdorp, strand en kliffen van Famara
 • Dal van 1000 palmen
 • El Golfo

KENMERKEN

 • Individueel
 • Logies met ontbijt
 • 20-60 km per dag
 • Fietsniveau 2
EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN

E-bike trektocht Lanzarote

Ontdek Lanzarote tijdens deze e-bike fietstrektocht van kust tot kust, van noord tot zuid en van oost tot west. Je passeert het dal van 1000 palmen, het Timanfaya vulkaanpark, witte dorpjes en oude stadjes.

6

Dagen fietshuur

6

Accommodaties

6

GPS routes

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst Lanzarote

Bij aankomst op het vliegveld staat de transfer al op je te wachten die je naar je hotel brengt.

Dag 2: Puerto del Carmen - San Bartolomé - Arrieta

In de ochtend start je met je eerste fietstocht. Vanuit Puerto del Carmen gaat het eerst goed bergopwaarts. Je fietst langs vulkanen en door dorpjes. Loop even langs de boulevard van Playa Honda en neem een coffee break n San Bartolomé. Je overnaht in een leuke accommodatie in Arrieta vlak bij het strand en een visrestaurant.

39km +370hm -360hm

Lanzarote Orzola

Dag 3: Arrieta - Punta Mujerres - Órzola - Haría - Teguise

In de ochtend begin je eerst rustig langs de kust naar het noordelijkste puntje Órzola. Daarna  gaat het flink omhoog. Mirador de Rio is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt vandaag. Als je wil kun je bij de Mirador even afstappen om een van de bijzondere bouwwerken van de bekende Cesar Manrique binnen te gaan. De mirador biedt een adembenemend uitzicht op het naastgelegen eiland La Graciosa. De weg naar Haría is ongelooflijk mooi met een mooi uitzicht op Famara en in de verte zie je zelfs de Timanfaya vulkanen. Haría is een knus dorpje. Hier bevindt zich het museum van Cesar Manrique. Door naar Teguise via een slinger weg naar het hoogste punt van deze reis. Teguise is de oude hoofdstad. Er is een groot autovrij centrum met talloze goed bewaard gebleven oude gebouwen.

50km +1040hm – 740hm

Lanzarote

Dag 4: Teguise - Famara - San Bartolomé

Langs witte dorpjes fiets je naar het chille surfwalhalla Famara. Van verre zie je de kliffen van Risco de Famara al opdoemen. Het surfers-sfeertje in de zanderige straten van Famara is totaal anders dan op de rest van dit eiland. Een must see!

De tocht voert verder langs vulkanen en de voormalige ‘graanschuur’  van Lanzarote. Ook zie je de eerste ‘druivenvelden’ tussen de gedroogde lavarotsen. Bij San Bartolomé word je warm ontvangen bij een leuke kleinschalige finca met een zwembad temidden van de druiven.

42km +450hm – 470hm

Dag 5: Rustdag

Een mooie dag voor een wijnproeverij of een rondleiding in het Timanfaya natuurpark. Een gids zal je graag alles vertellen over het ontstaan van dit vulkanische eiland en hoe de eilandbewoners overleefd hebben.

De kunstliefhebber haalt zijn hart op in het museumvan Cesar Manrique, een visionair en vrij-denkende man wiens invloed nog steeds op Lanzarote merkbaar is.

Dag 6: San Bartholomé -Timanfaya - Yaiza

Na de rustdag ga je een geweldige rit tegemoet. Via witte dorpjes ga je richting de kust om daarna langs het Timanfaya vulkaanpark te fietsen. Je kijkt je ogen uit op dit landschap met ontelbare vulkanen en gestolde lavastromen.

Laat je fiets een paar uurtjes staan en maak een bijzondere wandeling naar de witte vulkaan ‘Caldera Blanca’ in dit zwartgeblakerde ruwe lavagebied. Vanaf een hoogte van 500 meter heb je een uitzonderlijk mooi uitzicht over het Timanfaya natuurpark en de noordkust van Lanzarote.

Vervolgens rij je weer verder door het La Geria wijngebied richting het oude gezellige Yaiza.

26km +190hm -290hm

Dag 7: Yaiza – El Golfo - Playa Blanca

In de ochtend verlaat je Yaiza richting het LA Geria wijngebied, om daarna naar El Golfo te fietsen. Neem hier rustig de tijd om van de wilde zee te genieten op een terras aan zee. De Vulkanen zijn hier zeer kleurrijk en de imposante rotsachtige lavakust is ook het bekijken waard.

Daarna vervolg je je weg op de laatste etappe naar Playa Blanca. Nadat je de bagage bij je hotel hebt afgeleverd, breng je de fiets weg. Tijd om een laatste dag te genieten van het zwembad, de zee, het strand en het mooie Lanzarote.

58km +760hm – 930hm

Gran Canaria

Dag 8: Huiswaarts

De transfer haalt je op tijd op bij je hotel en brengt je naar het vliegveld.

E bike
ALLES OP EEN RIJTJE

Dit is belangrijk voor jouw reis

Alle kosten overzichtelijk

Vanaf €895,- per persoon
Prijs op basis van 2 personen
Zonder vliegticket

Optioneel:

 • Alleen-reizende toeslag €195
 • Bagagevervoer €100 per persoon bij 2 personen
 • Bagagevervoer €175 per alleen-reizende

 

Dit is een individuele reis dus je kunt vertrekken wanneer je wilt.

Wat is er in jouw reis inbegrepen?

 • 7 nachten logies met ontbijt langs de route
 • Van luxe resort tot authentieke finca
 • 6 dagen E-bike huur met fietstassen
 • Vliegveld transfers
 • Transport van de fiets naar het hotel
 • 6 GPS etappes van de fiets-trektocht

Jouw route in kaart

Alles over jouw verblijf in Lanzarote

 • 7 overnachtingen langs de route
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Ontbijt (meestal)

Alles wat jij moet weten over jouw fiets

Een goede bij jou passende E-Bike is inbegrepen bij de prijs.

Deze fietsen hebben een actieradius van minimaal 90km. Des te meer je zelf kracht kunt zetten, hoe verder je komt. Bij het reserveren geef je jouw lengte aan ons door, je krijgt dan een fiets die bij jou past.

Inclusief: helm, fietsslot en fietstassen met circa 40L inhoud

Alle overige informatie op een rijtje

Het weer in...

Ga je met ons mee op reis?

Druk op ‘Reserveren’ en vul je gegevens in. Wij vragen zo snel mogelijk de beschikbaarheid op van de benodigde accommodaties en fietsen. Bij akkoord vindt definitieve boeking en betaling plaats.

ReserverenOf neem contact op

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.