Skip to main content
DE 5 MEEST GESTELDE VRAGEN

Heerlijk op vakantie met een E-bike

Met de opkomst en voortdurende verbetering van de E-bike gaat een hele nieuwe wereld vol mogelijkheden open voor een actieve fietsvakantie. Nu kun je je vakantieland op de fiets gaan ontdekken in plaats van met de auto!

De wind in je haar, de zon op je gezicht! Rustig trappend met de elektrische ondersteuning heb je veel meer contact met het landschap waar je doorheen fietst. Geen geronk van je auto én heel milieuvriendelijk. De natuur én de bewoners zijn je dankbaar en verwelkomen je graag!

Voor het eerst op fietsvakantie met een E-bike. Spannend! Hier alvast de antwoorden op de 5 meest gestelde vragen.

De 5 meest gestelde vragen

1. Hoe ver kan ik fietsen?

2. Kan ik goed en veilig fietsen op de Canarische Eilanden?

3. Hoe betrouwbaar zijn jullie E-bikes?

4. Pech onderweg, en dan?

5. Hoe ziet zo'n E-bike vakantie er bij jullie uit?

Hoe ver kan ik fietsen?

Hoe ver je kunt fietsen hangt af van:

  • Je conditie en slim schakelen
  • De kracht en capaciteit van de E-bike
  • Het landschap

Jouw conditie en slim schakelen

Het klinkt cliche, maar met wat meer kracht in de benen en een goed uithoudingsvermogen kom je verder.

Spaar je batterij bovendien door handig te schakelen. Als je vanuit stilstand start met fietsen is het slim om in een lagere versnelling te starten en langzaam aan op te schakelen naar een hogere versnelling.

Check regelmatig het display van je E-bike! Het fietst een heel stuk fijner als je weet dat je batterij nog lekker vol is.

De kracht en capaciteit van de E-bike

De kracht haalt de E-bike uit de motor en samen met de capaciteit van de accu, kun je meer of minder kilometers maken.

Newtonmeter (Nm) geeft weer hoe krachtig de motor van de fiets is, te vergelijken met het aantal Pk van een auto. Hoeveel Nm je nodig hebt, hangt af van het landschap en je fietsomstandigheden. Om je een idee te geven; voor een tochtje door de stad en de polder heb je aan 25 – 40 Nm voldoende. In glooiend landschap 40 – 60 Nm en in de bergen zijn 70Nm of meer wenselijk.

Wattuur (Wh) geeft de capaciteit van de accu weer. Met 100Wh kun je ongeveer 13km fietsen op maximale ondersteuning in vlak landschap. Met een accu van 500Wh kom je 5 keer verder.

Het landschap

Uit het voorgaande kun je concluderen dat je ideale fiets voor een goede toertocht in glooiend tot bergachtig landschap minimaal een accu heeft van 600Wh en een motor van minimaal 60Nm. Een niet-zo-doorgewinterde-fietser kan daarmee zo’n 80km in de bergen fietsen met minimaal 1.000 hoogtemeters.

Kan ik goed en veilig fietsen op de Canarische Eilanden?

De 7 Canarische Eilanden zijn qua landschap zeer divers. Zo is Fuerteventura glooiend. Lanzarote heeft al serieuze heuvels tot wel 600m hoog. Gran Canaria, Tenerife, La Gomera en El Hierro zijn zeer bergachtig. Te vergelijken met Oostenrijk, Spanje en Italië. La Palma is een van de steilste eilanden ter wereld met de top op zelfs 2400m.

Fietsers zijn zeer welkom op de eilanden. Er gelden strenge regels voor het ruim passeren van fietsers en eilandbewoners houden zich daar goed aan. De wegen zijn uitstekend; breed en goed onderhouden.

Hoe  betrouwbaar zijn jullie E-bikes?

Op alle eilanden hebben we meerdere fietspartners. Zij zijn speciaal geselecteerd op hun goede recente fietsen, mooie begeleide toertochten, uitstekende service en vriendelijk personeel.

Onze fietstrektochten zijn met samen met deze lokale partners samengesteld. Ze zijn met zekerheid dus goed te doen met onze e-bikes.

Pech onderweg, en dan?

Ben je onderweg met een gehuurde fiets en je krijgt pech, dan is voorzien in een soort van wegenwacht service. Heb je pech? Bel dan naar de fietsverhuurder en er komt onmiddellijk iemand om je te helpen en eventueel je fiets te wisselen, zodat je gelijk weer verder kunt.

Hoe ziet zo’n e-bike vakantie er bij jullie uit?

Voel je de vakantievibes al? Op de juiste e-bike en met goede service ga je een stuk zekerder en fijner op weg. En doordat wij jaren op de eilanden rondgetrokken hebben, kennen we de leukste plekjes en accommodaties. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een gave, avontuurlijke en actieve vakantie die je nog lang bij zal blijven!

DAGTOCHT OF TREKTOCHT

Over het algemeen gezien kun je kiezen uit E-bike dagtochten of trektochten. Bij dagtochten kies je voor één of twee gemoedelijke accommodaties om van daaruit ritjes te maken.

Als je kiest voor een trektocht waarbij je van plek naar plek fietst is dat iets avontuurlijker en je kunt over grotere afstanden op ontdekking gaan. Bovendien ben je geheel onafhankelijk met je eigen bagage in de bijgeleverde fietstassen. Zo organiseren we E-bike trektochten naar Lanzarote en naar La Palma.

In beide gevallen ontdek je de leukste plekjes van een eiland terwijl alles voor je geregeld is; accommodatie(s), vliegveldtransfers, huurfiets, de routes én een compleet draaiboek met tips voor bezienswaardigheden, verborgen strandjes, kneuterige dorpjes, de leukste terrasjes en de lekkerste restaurantjes. Bij een aantal trektochten zijn zelfs entreekaartjes in de prijs inbegrepen voor gratis toegang tot bezienswaardigheden onderweg.