Skip to main content

Op pad met een Racefiets

Een uitdagende fietsvakantie?

EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN

Heerlijk weg op de Racefiets

Voor iedere racefietser is er een passende fietsvakantie. Van de recreatieve fietser tot de fanatieke wielrenner die op zoek is naar uitdaging en avontuur onder de Spaanse zon.

30+

Uitdagende Routes

18

Unieke reizen

100+

Tevreden klanten

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Wat kun je verwachten?

De Canarische eilanden hebben een enorme verscheidenheid aan fietsroutes. Van relaxte kustroutes tot uitdagende bergpassen. De weersomstandigheden zijn perfect om het hele jaar door te fietsen.

Ik wil touren

Bekijk alle Racefiets reizen

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Wielrennen op de Canarische eilanden?

Racefietsen op deze eilanden is een ware ontdekking! Ieder eiland is als een ijsje; ze zijn allemaal even lekker, maar ieder eiland heeft z’n eigen smaak. Het hele jaar door kun je op ieder eiland wielrennen, dus ook als het in Nederland en de rest van Europa koud en nat is. Verleng je wielerseizoen en skip de winterdip. Je vindt deze subtropische fietseilanden in de Atlantische Oceaan ter hoogte van Marokko op zo’n 4 uur vliegen.

Racefietsen op Tenerife

Wie Tenerife zegt, zegt El Teide. El Teide is de hoogste berg van Spanje en een van de grootste vulkanen ter wereld. Hier kun je een beklimming maken van 2200 hoogtemeters vanaf zeeniveau naar Las Cañadas del Teide. Dit is een enorme krater van ki-lo-meters doorsnee. Op dit grote eiland vind jij jouw eigen uitdaging op wielen. Gegarandeerd!

Racefietsen op Gran Canaria

Ben jij een wielrenner die houdt van een uitdaging in ruig en afwisselend terrein? Dan zit je hier goed. Gran Canaria heeft veel te bieden aan de klimliefhebber op wielen. Je vindt hier steile hellingen en spectaculaire uitzichten. Je kunt er fietsen tot op 1940 meter hoogte de ‘Pico de las Nieves’.

Het bergachtige Gran Canaria is uit vulkanen ontstaan en het is de hele wereld in het klein. Je waant je in bergen van Oostenrijk, de fjorden van Noorwegen, in de Sierra Nevada, op een subtropisch eiland met wuivende palmbomen.

Racefietsen op Lanzarote

Fietseiland bij uitstek! Met een hoogte van 640 meter is het niet spectaculair hoog. En met een lengte van 80km ook niet echt groot. Lanzarote is echter zeer geliefd bij de triatlon atleten en wielrenners! Lanzarote is fietsvriendelijk, heeft mooie brede goed onderhouden wegen, het is een vriendelijk en lieflijk eiland. Je fietst hier tussen honderden vulkanen, langs azuurblauwe kusten, tussen de wijngaarden en de lieflijke witte dorpjes. Relaxed fietsen of bergjes trainen?  Het kan hier allemaal op dit subtropische fietseiland bij uitstek.

Racefietsen op Fuerteventura

Relatief onontdekt fietseiland Fuerteventura is met een lengte van 160 km een van de langste eilanden van de Canarische Archipel. Het is een desolaat, ruig woestijnachtig eiland met ontelbare oude vulkanen. Het landschap is glooiend tot bergachtig met als mooie uitdagingen de bergen van Betancuria en El Cardón. Ruige kusten met kliffen en de mooiste en langste witte stranden met azuurblauwe zee van de Canarische Eilanden. De wegen zijn over het algemeen goed en rustig.

Racefietsen op La Palma

Fietsen op La Palma! Het is een ware ontdekking voor de wielrenner die wel van een avontuurtje houdt. Voor de echte die hard, want dit eiland is een van de steilste eilanden ter wereld. Over hemelsbreed 12 kilometer stijg je 2400 meter. De hoogte is te vergelijken met Tenerife, maar op dit eiland stijg je meer in minder kilometers. Ben jij een ware hoogtemeter-vreter? Dan is het subtropische La Palma jouw fietseiland.

Racefietsen op La Gomera

La Gomera is Gran Canaria in het klein, alleen zonder het grote toerisme. Het is er rustig, groen en er is bijna geen vlak stuk weg te bekennen, alles is er steil. Je kunt hier klimmen tot op zo’n 1500 meter hoogte. Met als beloning: fantastische uitzichten over de Atlantische oceaan met in de verte de majestueuze El Teide. Het is een waar subtropisch paradijsje met kleine dorpjes en haventjes, wuivende palmbomen en een ruig landschap met rotsen en kliffen.

Racefietsen op El Hierro

In magische ongerepte El Hierro met pijnboom- en laurierbossen, hoge kliffen en natuurlijke baden in de zee. Het eiland is in feite één grote vulkaan waarvan het merendeel in de oceaan is gezonken. Als je een voet op de bodem van dit lieflijke eilandje zet, dan voel je al de kalmte. De spreekwoordelijke versnelling kan gelijk een paar tandjes lager.

El Hierro is als een gemoedelijk dorp. Iedereen kent elkaar en er bestaat geen criminaliteit. Wielrenners zie je er niet veel. Je zou er een van de eersten zijn. In 17 km fiets je hier naar een hoogte van 1300 meter. Hoewel het eiland klein is, fiets je in 90 km het eiland rond met natuurlijk heel wat hoogtemeters