Skip to main content

Op pad met een Mountainbike

Een uitdagende fietsvakantie?

EEN REIS OM NOOIT TE VERGETEN

Heerlijk weg op de Mountainbike

Alle Canarische eilanden zijn perfecte fietsvakantiebestemmingen voor mountainbikers. Dat komt door de vele onverharde paden, single trails en het grillige berglandschap.

30+

Uitdagende Routes

18

Unieke reizen

100+

Tevreden klanten

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Wat kun je verwachten?

Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura zijn bekende mountainbike eilanden. Dit komt door het prachtige landschap met onverharde wegen en bergen. De relatief onbekende eilanden La Palma en La Gomera zijn echter een waar mountainbike walhalla.

Van routes voor beginners tot spectaculaire downhill rides met flow trails voor de ervaren MTB-er. Beleef je avonturen alleen of samen met andere MTB fanaten tijdens een MTB Bike camp.

Ik wil mountainbiken

Bekijk alle mountainbike reizen

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Mountainbiken op de Canarische eilanden?

Voor mountainbike liefhebbers zijn deze eilanden het hele jaar door een geweldige bestemming. Met de mountainbike kun je je gemakkelijk verplaatsen en je hoeft je niet alleen te beperken tot de geasfalteerde wegen. En met de mountainbike kun je op deze eilanden hele mooie ritten maken in de natuur en tussen de vulkanen. Van easy going tot echte adrenaline downhill rides. Alle eilanden zijn anders, dus de fietsmogelijkheden verschillen per eiland.

Mountainbiken op Tenerife

Fietseiland Tenerife is het grootste Canarische Eiland en heeft ook de meeste mogelijkheden. Er zijn een aantal interessante gebieden die heel gaaf met de MTB verkend kunnen worden. Zo is er natuurlijk het El Teide gebied, maar ook het Teno gebergte in het zuiden en Anaga in het noorden. Het hele gebergte daar tussen is ideaal om te verkennen met de mountainbike. Er zijn genoeg mogelijkheden voor minder en voor meer technische MTB-ers.

Mountainbiken op Gran Canaria

Gran Canaria is een perfecte fietsbestemming voor de mountainbike liefhebber. Dit eiland heeft vele mogelijkheden. Van spectaculaire downhill en flow rides over rotsen en door grind tot fijne bosritten op brede bergpaden.

Mountainbiken op Lanzarote

Mountainbike lovers gaan graag naar Lanzarote. Op dit relatief kleine eilandje kun je mountainbiken over oeroude gebergtes, tussen kleurrijke vulkanen, langs wijngaarden en in dalen met wuivende palmbomen. De mountainbike brengt je dichter bij de natuur en de rust. Fiets over single trails of over fijne brede paden. Op Lanzarote hoef je geen heel ervaren mountainbiker te zijn om het eiland te verkennen.

Mountainbiken op Fuerteventura

Het zonnige en bijzondere Fuerteventura is een ideaal eiland om met de mountainbike te verkennen. Het gevarieerde landschap op dit 180 kilometer lange eiland biedt geweldige mogelijkheden voor de mountainbike liefhebber die wel in is voor een avontuurtje. Fuerteventura moet echt nog ontdekt worden! Het eiland geeft zijn geheimen niet zo maar prijs. Ben jij die ontdekker die over de onbekende paden fietst langs vulkanen, over kliffen en bergen? Dan is Fuerteventura iets voor jou.

Mountainbiken op La Palma

La Palma is een waar fiets-walhalla voor mountainbikers. Dit steilste eiland van de Canarische eilanden biedt vele mogelijkheden voor technische downhill rides. Voor de minder ervaren MTB-ers zijn er ook legio mogelijkheden. Omdat het eiland zo steil is wordt je vaak met een shuttle naar een hoger gelegen plek gebracht om van daaruit je rit te beginnen. De e-MTB is hier overigens geen overbodige luxe.

Mountainbiken op La Gomera

La Gomera is een klein mooi en ook relatief steil eilandje. En hoewel het vlak bij Tenerife ligt, vind je hier geen grote toeristenplaatsen. Het gemoedelijke La Gomera heeft heel veel moois. Fiets hier met je MTB door bossen, langs watervallen, ga de bergen in of zoek een strandje voor de rust. Overweeg op dit eiland ook eens een e-MTB, zo kom je met meer gemak hoger en verder.

Mountainbiken op El Hierro

El Hierro is een ideaal eiland om met de mountainbike te verkennen. Het biedt eigenlijk alles: avontuurlijke bergpaden, mooie bospaden en rotsige vulkanen en lavavelden. Het is er bergachtig en de infrastructuur van paden en wegen is uitstekend. Met je MTB kom je op afgelegen plekken met een fantastische uitzichten over de Atlantische Oceaan. El Hierro is nog onbekend bij de toerist en al helemaal niet bij de fietser, dus ben je in voor een MTB fietsavontuur? Dan is dit authentieke mooie eilandje iets voor jou.