Skip to main content
VOORS EN TEGENS

Je eigen fiets mee op vakantie, of toch beter van niet?

Ga je je fiets huren op vakantie of zelf meenemen met het vliegtuig naar de Canarische Eilanden? We zetten de voors en tegens op een rijtje!

Huur een fiets

 

  • Gemak

Het huren van een fiets is over het algemeen handiger, vooral als je geen gedoe wilt hebben met het vervoeren van je fiets naar de bestemming. Je hoeft je fiets niet te demonteren bij vertrek en niet in elkaar te zetten bij aankomst. Je komt aan, huurt een fiets en begint meteen met fietsen.

  • Kostenbesparing

Het meenemen van je eigen fiets kan extra kosten met zich meebrengen, zoals bagagekosten en mogelijk verpakkingsmateriaal om je fiets veilig te vervoeren. Het huren van een fiets kan in sommige gevallen voordeliger zijn, vooral als je maar voor een korte periode fietst.

  • Geschikte fiets

Een aantal van de Canarische Eilanden heeft steile tot zeer steile hellingen. Het is niet voor niets dat wielrenners er speciaal naar toe gaan om te fietsen. Versnellingen met een bergverzet zijn geen overbodige luxe. Via Canary Biking huur je gegarandeerd een goede fiets. Zo kun je de hele vakantie genieten van een geschikte fiets die past bij je behoeften en voorkeuren.

  • Meer zekerheid

Als je een defect aan je huurfiets hebt, word je geholpen, óók als je in the middle of nowhere zit.

  • Omdat het niet anders kan

Een E-bike kun je niet meenemen in het vliegtuig. Bovendien heeft een e-bike een sterkere motor en een betere accu nodig voor de veeleisende bergachtige Canarische Eilanden.

 

Eigen fiets mee

 

  • Vertrouwdheid en comfort

Als je al gewend bent aan je eigen fiets en er comfortabel op rijdt, kan het meenemen van je eigen fiets een voordeel zijn. Je bent al bekend met de pasvorm, instellingen en rijgedrag van je fiets, wat het fietsen op Gran Canaria aangenamer kan maken.

  • Specifieke behoeften

Als je specifieke behoeften hebt, zoals een aangepaste fietsconfiguratie of bepaalde accessoires die je wilt gebruiken, kan het meenemen van je eigen fiets de beste optie zijn. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je alles hebt wat je nodig hebt voor je fietstochten.

  • Voorbereiding

Het meenemen van je eigen fiets vereist enige planning, vooral als het gaat om het boeken van vluchten, het verpakken van je fiets en het voldoen aan de vereisten van de luchtvaartmaatschappijen met betrekking tot fietsvervoer. Zorg ervoor dat je ruim op tijd bent en alle benodigde informatie en regelgeving controleert.

Conclusie

Ga je je fiets huren op vakantie of zelf meenemen? Het is raadzaam om de kosten, het gemak en je persoonlijke behoeften af te wegen bij het nemen van een beslissing. Als je regelmatig reist en van plan bent om op meerdere bestemmingen te fietsen, kan het investeren in een reisfietskoffer en het meenemen van je eigen fiets op de lange termijn voordeliger zijn. Als je echter slechts voor een korte periode op vakantie fietst of niet wilt omgaan met het vervoer van je fiets, kan het huren van een fiets ter plaatse een handigere optie zijn.

Reizen bekijken