Skip to main content
EVEN VOORSTELLEN!

Wij zijn Jeanne en Astrid

Toen ik Jeanne leerde kennen, was ze al bezig met de opzet van een reisorganisatie voor wandelingen op de Canarische Eilanden. In de zomer van 2020, midden in de Corona-tijd, zijn we met onze hond Kyra in een camper naar de Canarische Eilanden vertrokken.

3 jaar! Hebben we bijna onafgebroken rondgetrokken over de eilanden om de mooiste plekjes en wandelingen te ontdekken voor haar wandelreizen. Inmiddels had die reisorganisatie de naam Canary Hiking gekregen. Geen fiets-, maar wandeltochten dus! In die jaren hebben we de eilanden goed leren kennen.

Het ontstaan van Canary Biking

Achteraf gezien is eind 2020 al het zaadje gelegd. Jeanne had voor mij een mooi fietsje zien staan op Lanzarote. Ik was gelijk verkocht en de fiets dus ook! Jeanne had al een racefiets op de camper staan en nu konden we dan samen gaan fietsen. Samen met twee andere meiden Ilse en Amanda hebben we enorm genoten van het fietsen op Lanzarote. Grappend zeiden we toen: ´Haha, dat zou wat zijn Canary Hiking & Biking! Er toen geen moment aan gedacht dat dat werkelijkheid zou gaan worden.

In de zomer van 2022 popte dat idee weer op. Toen heb ik besloten om net als Jeanne een organisatie op te zetten voor het verzorgen van fietsreizen op de Canarische eilanden. Een logische stap omdat we onze kennis van de eilanden en de vele partners ook voor fietsreizen kunnen inzetten.

In Nederland is een fietsvakantie op de Canarische Eilanden helemaal nog niet zo gewoon. Terwijl we hier op de eilanden vele fietsers zien. Nou!... Dáár willen we wel verandering in brengen!

Volgende blog