Skip to main content

Fietsvakantie
La Palma?

Klaar voor de fietsvakantie van je leven?

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Georganiseerde fietsvakantie in La Palma?

Vind hier de fietsvakantie die bij je past. Recreatief en sportief op een E-bike, mountainbike, racefiets of gravelbike. Vanuit een verblijfplaats of meerdere. Staat jouw reis er nét niet bij. Laat het ons weten.

Reizen bekijken

Bekijk alle reizen naar La Palma

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Waarom fietsen op La Palma?

La Palma! La Isla Verde! La Isla Bonita! Dit prachtige groene eiland in het westen van de Canarische Eilanden, ver in de Atlantische Oceaan, zal je als fietser niet teleurstellen. Als je tenminste van een uitdaging op twee wielen houdt! Dit eiland is het steilst van deze zeven eilanden. Het moet nog ontdekt worden door de fietsliefhebber. Je vindt er subtropische bossen, watervallen, cactussen, zwarte stranden, ruige bergen en rust. Het héle eiland staat op de UNESCO lijst.

Ideaal fietsweer

Van noord naar zuid over het eiland loopt op een hoogte van 1500 m een bergkam. Daardoor is het aan de westkant van droger en warmer dan de oostkant. In de wintermaanden kan aan de oostkant een bui vallen. Terwijl je daar aan de westkant niets van merkt. De gemiddelde temperatuur varieert op zeeniveau van 18 graden in de winter tot 32 in de zomer. In vergelijking met de seizoenen in Nederland prima fietsweer het hele jaar door dus.

Uitdagend voor ieder niveau

Fietsliefhebbers op zoek naar een uitdaging zitten hier goed. Op een mountainbike of een racefiets moet je van goeden huize komen. Roque Los Muchachos toornt op 2426 m hoog uit boven dit kleine eiland dat slechts 24 km breed is en 42 km lang. De echte diehards klimmen in 20 km naar 2400 meter vanuit zeeniveau. Downhill is dit eiland een waar paradijs voor de mountainbikers. Degenen die het iets rustiger aan willen doen… , met E-mountainbikes heb je een te gekke rit!

Vakantievibes na het fietsen

La Palma is nog authentiek met dorpjes en kleine oude stadjes. In de badplaatsen is het een gezellige boel met de locals die elkaar ontmoeten. Kijk naar de ondergaande zon met een cocktail in je hand en Spaanse merengue op de achtergrond. De sterrenhemel is ongekend op La Palma. Je ziet zelfs de melkweg met het blote oog. Een fietsvakantie op het rustige groene La Palma brengt je weer terug bij jezelf.

Zoveel moois lekker dichtbij

Het unieke nog te ontdekken La Palma is een geweldige fietsbestemming, en dat weten nog slechts weinigen. Met de racefiets naar de top, met een fully naar beneden. Een groen eiland met actieve vulkanen en wuivende palmbomen, een subtropische bestemming op maar 4 en een half uur vliegen. Direct vanaf Amsterdam (Transavia), Brussel (Tui fly) en Düsseldorf (Condor, Eurowings).