Skip to main content

Fietsvakantie
La Gomera?

Klaar voor de fietsvakantie van je leven?

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Georganiseerde fietsvakantie in La Gomera?

Vind hier de fietsvakantie die bij je past. Recreatief en sportief op een E-bike, mountainbike, racefiets of gravelbike. Vanuit een verblijfplaats of meerdere. Staat jouw reis er nét niet bij. Laat het ons weten.

Reizen bekijken

Bekijk alle reizen naar La Gomera

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Waarom fietsen op La Gomera?

La Gomera ligt vlak bij Tenerife, maar is een wereld van verschil. Je vindt er ruige bergen met een ongetemde natuur en tegelijkertijd kleine idyllische berg- en kustdorpjes met een heerlijke vakantievibe! Het eiland is 25 km in doorsnee, en de top ligt op bijna 1500 m hoogte; de Alto Garajonay. Waar je een fantastisch uitzicht hebt op Tenerife met de majestueuze El Teide. De fietser wordt op La Gomera getrakteerd op mooie valleien, steile berghellingen, slingerende wegen, rotsige kusten en mooie baaien.

Ideaal fietsweer

Met zijn aangename klimaat het hele jaar door is La Gomera een waar paradijs voor fietsliefhebbers. De op een na kleinste van de Canarische Eilanden staat bekend om zijn talrijke klimaten en de bijbehorende temperatuurverschillen, die vooral te wijten zijn aan de passaatwinden grote hoogteverschillen. Over het algemeen is de temperatuur op La Gomera het hele jaar door vrij zacht, ook ’s winters.

Uitdagend voor ieder niveau

De straten van La Gomera slingeren over het eiland, breed en goed onderhouden. Veel dorpen zijn nog verbonden door originele smalle ezelpaden, de caminos reales. Dit zijn mooie fietstochten, door woestijnachtige agavelandschappen, bergachtige kloven en groenblijvende nevelwouden. Het hoogste punt van het eiland is verbonden met tientallen diepe kloven, tot 800 meter diep. Meanderend fiets je langs de kliffen naar de stranden aflopend in de diepblauwe oceaan.

Vakantievibes na het fietsen

In de gezellige kustplaatsen met een paar hotels, restaurants en barretjes kun je na je fietsrit terecht voor een lekker bier met wat tapas op een terras. Het geluid van de rollende golven op de achtergrond. In de bergen vind je authentieke dorpjes met een authentiek berghotel en wat vakantiehuisjes. Met een Spaans deuntje op de achtergrond, geniet je van je fietsavontuur op dit ruige, maar lieflijke eilandje.

Zoveel moois lekker dichtbij

Subtropische fietsbestemming La Gomera is via Tenerife te bereiken per veerboot of met een binnenlandse vlucht van Binter. De snelle veerboot doet er 45 tot 60 minuten over vanuit Los Cristianos in het zuiden van Tenerife. Het vliegtuig vanuit Tenerife noord vliegt in 30 minuten naar La Gomera.