Skip to main content

Fietsvakantie
El Hierro?

Klaar voor de fietsvakantie van je leven?

WIJ STAAN ALTIJD VOOR JE KLAAR

Georganiseerde fietsvakantie in El Hierro?

Vind hier de fietsvakantie die bij je past. Recreatief en sportief op een E-bike, mountainbike, racefiets of gravelbike. Vanuit een verblijfplaats of meerdere. Staat jouw reis er nét niet bij. Laat het ons weten.

Reizen bekijken

Bekijk alle reizen naar El Hierro

Ritbegeleiding

Ritbegeleiding

Soort Reis

Soort Reis

Reisduur

Reisduur

Type Verblijf

Type Verblijf

Waarom fietsen op El Hierro?

El Hierro… La Isla Chiquita. De bijzondere, kleinste en jongste telg van de Canarische Archipel. Wat is er zo bijzonder aan? Op het moment dat je er voet aan bodem zet, voel je rust. Op dit eiland gaat alles een tandje lager. De eilandbewoners stralen een warme vriendelijkheid uit. De natuur wordt gerespecteerd en op waarde geschat. Je voelt je hier geen toerist, maar een welkome bezoeker. El Hierro wordt ook het Santorini van Spanje genoemd, omdat beide eilanden een grote vulkaankrater zijn die deels in zee is weggezakt.

Ideaal fietsweer

Dit kleine Spaanse eiland is 30 km breed en 1500 m (Pico Malpaso) hoog. Het klimaat is subtropisch. Door de hoogte en de noordoostelijke passaatwinden is het er in het noorden wat koeler, vochtiger en dus groener. De zuidelijke berghellingen zijn droog en dor. De temperaturen zijn het grootste deel van het jaar lenteachtig. Zelfs een beetje koel in de winter en aangenaam warm in de zomer. Op warmere dagen zorgt de passaatwind voor verkoeling. Wat wil je als fietser nog meer?!

Uitdagend voor ieder niveau

Fietsers zullen met grote verbazing door de straten van El Hierro rijden. De wegen zijn uitzonderlijk goed, breed en je komt er nauwelijks een auto tegen. Laat je niet tegenhouden door het kleine formaat van dit eiland, want door de uitdagende hellingen en de uitzonderlijke schoonheid van dit eiland, is El Hierro een absolute aanrader voor de wielrenner, de mountainbiker, en de e-biker! Je fietst door een prachtig vulkaanlandschap met gestolde lava. Je kijkt je ogen uit op bovenop de steile kliffen. Een diepe ademteug in de geurende dennenbossen. Hierro beleef je een fietsvakantie zoals nooit tevoren!

Vakantievibes na het fietsen

Wat El Hierro óók bijzonder maakt zijn de natuurlijke zeebaden in grotten en in mooie natuurlijk gevormde baaitjes. De Spaanse families komen er graag in de namiddag samen om te zwemmen en te barbecueën. Na je fietsrit vind je heerlijke verfrissing in dit blauwe water. Een drankje en een goede maaltijd in een van de vele restaurants, waar je je ook weer tussen de lokale bevolking bevindt. Op El Hierro kom je tot een diepe ontspanning.

Zoveel moois lekker dichtbij

Wordt het al een beetje duidelijk wat El Hierro zo bijzonder maakt? En zeker voor een fietsreis onder de Spaanse zon? Je moet er dan wel wat voor doen om daar te geraken! Er zijn geen directe vluchten en het beste is om op Tenerife te vliegen en daar de veerboot of een binnenlandse vlucht naar El Hierro te nemen. We adviseren je graag.